Institutul Blecher, ediția 93 ‒ T.S. Khasis și Radu NițescuSâmbătă, 18 octombrie, de la ora 19, sunteți invitați la Tramvaiul 26 (Str. Cercului, nr. 6, sector 2, București) pentru a 93-a ediție a Institutului Blecher. Vor citi poeții T.S. Khasis și Radu Nițescu.

T.S. Khasis (n. 1975) a debutat editorial cu placheta „Farmacia cuvintelor” (2003), dar s-a impus cu volumul „Arta scalpării” (2005), reluat șase ani mai târziu cu câteva poeme inedite în „pe datorie” (2011).

„Orice dispoziție, orice stimulent, orice fantezie, toate laolaltă sunt puse sub semnul îndoielii, orice sentiment al grandorii (chiar și la nivelul actului creator) este fracționat și nimicit, orice pauză traumatică în mecanica mișcărilor vitale se întoarce asupra sa cu o putere distructivă înmiită.” (val chimic)

Radu Nițescu (n. 1992) a publicat „gringo” (2012), iar de atunci a continuat să scrie și să experimenteze, amenințând să revină cu o a doua carte chiar mai bună decât volumul de debut.

„Dintre cei născuți după 1990, Radu Nițescu este primul care face pasul în față, debutând editorial. Cel dintâi lucru care atrage atenția în « gringo » e acela că pune în scenă o poezie incomparabil de carismatică. Restul calităților sunt, s-ar zice, independente de aceasta. Sarcasmul, patosul reținut, inteligența de construcție, echilibrul melodic, toate își au, desigur, locul lor.” (Cosmin Ciotloș)

Eveniment organizat de Claudiu Komartin.

 

Tags: , , ,