sigla audibilEditura ACT şi Politon a lansat, la începutul lunii martie, site-ul Audibil.ro, prima platformă online din România care permite autorilor cu talent să-şi încarce operele audio înregistrate, să le comercializeze şi să încaseze bani în urma descărcărilor realizate de utilizatori.

Audibil.ro este unica platfomă online românească unde puteţi încărca materialele audio realizate de dumneavoastră, cu intenţia directă de a le comercializa. Audibil.ro a fost realizat cu scopul declarat de a fi interfaţa între consumatorii de audiobook-uri sau alte înregistrări audio şi creatorii acestora, oferind utilizatorilor posibilitatea de a încărca sau descărca online fişiere audio care conţin materiale vorbite, recitate sau povestite, cărţi audio, literatură, poezie sau eseu, sau orice alte materiale înregistrate (cu excepţia muzicii) care conţin informaţie sau divertisment.

„Dacă aveţi talent la scris şi vocea dumneavoastră este plăcută, dacă vă place să povestiţi sau să citiţi literatură şi lumea vă ascultă cu plăcere, şi dacă doriţi să cîştigaţi şi ceva bani în urma vînzărilor, nu trebuie decât să vă înregistraţi creaţiile sau lecturile dumneavoastră, să le urcaţi pe Audibil.ro iar noi ne vom ocupa mai departe să le promovăm şi să oferim doritorilor posibilitatea de a le descărca contra cost”, spune Leonard Ancuţa, responsabilul de comunicare al editurii ACT şi Politon.

Audibil.ro încurajează orice creator de conţinut audio să îşi urce opera pe platforma online, atât în vederea popularizării acesteia dar şi în vederea vânzării materialelor publicate. Indiferent că este vorba de o creaţie proprie sau de lectura unei cărţi din domeniul public, care nu face obiectul unui copyright (adică este scutită de plata drepturilor de autor), puteţi urca acest conţinut pe site-ul Audibil.ro şi puteţi încasa bani la fiecare descărcare a acesteia. Singura condiţie pentru a publica sau cumpăra conţinut pe Audibil.ro este să vă faceţi un cont de membru şi să respectaţi condiţiile de funcţionare ale platformei.

Indiferent de materialul publicat, fie că este vorba de audiobook, poezii recitate, proză citită, eseuri sau alte materiale de informare, articole, reportaj, scheciuri sau improvizaţie, materialele urcate pe site vor rămâne în proprietatea intelectuală creatorilor de drept. Audibil.ro va plăti autorilor drepturi de autor pentru oricare dintre materialele vândute prin intermediul său, după vânzarea acestora, în cuantum de 30% din preţul stabilit de autor. Plata drepturilor de autor se va realiza prin mijloace exclusiv electronice şi numai după ce sumele pentru produsele descărcate au fost deja încasate.

„Este un moment unic pentru realizatorii de conţinut audio din România, atît pentru cei care înregistrează audiobook-uri, cât şi pentru autorii de poezii, de improvizaţie, scriitori sau actori care vor să-şi promoveze creaţiile înregistrate. Audibiol.ro le pune dispoziţie un serviciu complet, pe care creatorii pot urca materiale pentru a fi ascultate, dar le oferă şi posibilitatea de a cîştiga bani la fiecare descărcare a materialului postat”, a mai spus Leonard Ancuţa.